Videochat conform de AVG

Videochat (ook wel beeldbellen genoemd) is digitale communicatie via het internet en de camera op uw computer. Hoewel de technologie al relatief lang bestaat is het nog steeds niet gebruikelijk om dit in de zorg te doen. Nu met de coronacrisis neemt het een enorme vlucht. 

De voordelen van videochat zijn:

  • Videochat helpt u om meer tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. Dus ook vanaf thuis
  • Uw cliënt heeft minder reistijd, nuttig als u geen fysiek contact meer wilt of kunt hebben.
  • Uw cliënt kan vanuit zijn veilige plek met u communiceren


Veel mensen kennen dit privé via toepassingen als Skype en Facetime. Dit soort toepassingen voldoen niet aan de AVG, dus zijn niet geschikt om in de zorg te gebruiken. Wij hebben daarom met onze partner een veilige videochat in de Cliëntenlogin beschikbaar. Deze module is 100% conform AVG gemaakt. Er wordt niets opgeslagen op de servers, die gegarandeerd in Nederland staan en gecertificeerd zijn conform ISO 27001 en NEN 7510.

Net zoals alle andere functies in de Cliëntenlogin werkt het erg eenvoudig en intuïtief.
We hebben 2 varianten,

Videochat Basis, waarmee u "alleen" kunt beeldbellen en tekstchatten met uw cliënt,

Videochat Plus, hiermee kunt u naast beeldbellen en chatten ook
- een driegesprek voeren (dus met 2 andere mensen),
- uw scherm delen (alleen in 1 op 1 situaties) om bijvoorbeeld een filmpje te tonen, een whiteboard te delen of een document 
- met een agenda-functie werken. Afspraak maken via de agenda in het systeem. 
- een opname van het gesprek maken
- een Powerpoint-presentatie afspelen via de chat
- een pdf tonen in de chat
Indien u werkt met een secretariaat kan er ook een zogenaamde assistent gecreëerd worden die de afspraken voor de andere behandelaren aanmaakt. 
 

Eenvoudig in gebruik

U hoeft niets te downloaden en kunt als behandelaar (als u Google Chrome heeft) snel aan de slag. Uw cliënt kan met elke moderne browser die veilig is werken. U kunt het los gebruiken als u dit wilt of zelfs integreren in uw website.

Lees ook hier het interview met Psychologe Renate Janssen die de videochat in de Cliëntenlogin gebruikt. Of lees de tips van professionals die al langer beeldbellen inzetten in hun behandeling, Remko Lingmsa en Marike Kreutzkamp

Eerst proberen?

Veel mensen zien op tegen het gebruik van beeldbellen aangezien er veel techniek bij te pas komt. Uw computer moet snel genoeg zijn, uw internetverbinding ook enz. U kunt nu kosteloos testen.  Dan weet u of het überhaupt kan werken en ziet u hoe eenvoudig de software werkt, maar ook of u het bij u en uw behandeling vindt passen.
Klik hier om de test aan te vragen.

Kosten bestaande klant
Om de videochat Basis toe te voegen aan uw Cliëntenlogin betaald u maandelijks 13,50 per behandelaar (per kwartaal opzegbaar) en éénmalig 37,50 voor de set-up. Wilt u de Plus versie betaald u 7 euro per maand extra, een eventuele assistent betaald de helft van het abonnementsgeld.

Bestellen bestaande klant    Neem contact op

Kosten nieuwe klant
Wilt u alleen de videochat afnemen (u heeft dus nog geen abonnement op de Cliëntenlogin en heeft geen behoefte aan eHealth) dan betaald u 16,45 per behandelaar per maand (per kwartaal opzegbaar) en éénmalig 50,- voor de set-up. Wilt u de Plus versie betaald u 7 euro per maand extra, een eventuele assistent betaald de helft van het abonnementsgeld. 

Deze kunt u hier bestellen. 

 

Bestellen nieuwe klanten   Neem contact op


Al onze prijzen zijn INCLUSIEF BTW. De levertijd is op dit moment minder dan één dag, bij spoed vragen we u even te bellen, dan kunnen we het eventueel binnen een uur leveren. 

 

 

Zie ook de functies formulieren/vragenlijsten, dagboek en websitekoppeling